Knotsgekke Ulewappersbal 2019
Zoals gezegd keren de leden van CV de Ulewappers rond 19.45 terug in de residentie waar zich ook al vele andere ulewappers en ulewapperinnekes aan het verzamelen zijn voor het avondprogramma van deze lange maar mooie carnavalsdag.  De dames zijn “vrij” en hebben zich gezamenlijk gehuld in echte “90’s” kostuums waarbij ze met hun opgestoken haren weer even terug gaan naar de tijd waarin een aantal van hen in de discotheken rondzworven.. De heren van de raad verschijnen zonder gilletje tot verbazing van het bestuur, maar niet veel later als Prins Robin en zijn prinsesje Yvonne weer in vol Ornaat zijn wordt duidelijk waarom.  In het thema “Oud en Fout” hijsen de raadsleden zich in de oude capen van de raad van 11 van de jaren 90 en roepen ze vertrouwenspersoon Rick Vrensen uit tot alternatieve Prins Rick II. 
Na een woordje van Prinses Yvonne en Prins Robin vertrekt het gezelschap onder begeleiding van de Ulewappers Hofkapel richting zaal Internos waar ze door diezelfde muzikanten naar binnen worden gespeeld in 1 grote polonaise… een korte periode van muziek van DJ Walliez volgt voordat geopend wordt met het pullendrinken van de raad en Maikel Smeets het voorbeeld van onze prinses volgde door de pul als eerste leeg te hebben, waarna DJ Walliez opnieuw inzet en de ene na de andere polonaise al door de zaal gaat..  Net na tienen neemt Vorst Cor het woord en heet iedereen van harte welkom voordat hij om 22.11 uur voor de 2e keer dit seizoen een Prins Carnaval aan het publiek voorstelt. 
En zoals gebruikelijk mag het Prinsenpaar Rick en Daniek de avond dan officieel openen met het zingen van de schlager waarna e zaal in opperste feeststemming verder gaat en de dansvoer geen minuut onbezzet blijft. Polonaises, met of zonder poortjes, meezingers, housemuziek uit de 90”s en vol gas gaan op o.a. de snollebollekes..  iedereen feest en geniet van een heerlijk avondje carnavallen…
Rond de klok van 23.30 uur wordt duidelijk waarom iedereen 2 kaartjes om zijn nek heeft gekregen..  met een korte quiz met allemaal 2-keuze vragen valt er nog een leuk prijsje te winnen.  Een prijs die Gerard Derix in zijn pooier-kostuum al gewonnen heeft met best verklede, en de slechtst verklede krijgt een trui die Wiel Sonnemans bekend moet voorkomen.. enige clementie is dat deze Friezen pas 2 maanden in het Ulewappersrijk wonen en ze nemen sportief deze prijs in ontvangst terwijl ze genieten hoe dit feest hier gevierd wordt..  dan de Quiz,  met onverwachte percentages vrouwen die zich grappiger vinden dan hun man, mannen die zichzelf een goede klusse vinden of vrouwen die nooit zonder make-up de deur uit gaan zijn er na de vraag hoeveel nakomelingen de man met de meeste kinderen heeft (888), zijn er nog 5 personen over, 3 vallen eraf als niet 38. Maar 78% van de mannen hun ondergoed niet dagelijks wisselt, en nadat blijkt dat 45% van de vrouwen wel eens bewust een lelijke foto van een vriendin post op het internet is Jeroen Kluijtmans de winnaar van deze quiz en mag hij zijn prijs in ontvangst nemen..  het officiele gedeelte van het programma wordt dan afhesloten met het danken en onderscheiden van de uitbaters van Cafe-Zaal internos Harold en Suzan.. om 0.00 uur verschijnt er nog een “foute” nieuwe Vorst op het podium, een zus van onze echte Vorst Cor kondigt 2 jarigen aan in de zaal,  echter voldoet ze ook aan het thema, want ze zit fout.  Die verjaardag was dus een dag eerder!.. DJ Walliez met tussendoor de Ulewappers Hofkapel houden de stemming de hele avond op een maximaal niveau.  Lekker een avondje vol gas feesten in het Ulewappersland. Heerlijk toch.. en eigenlijk voordat iedereen het in de gaten heeft gaat de klok richting half 2 en is het tijd terug te gaan keren richting de residentie..  met opnieuw een Ulewapper Hofkapel die vol gas gaat,  een genietend en swingend Prinsenpaar op het biljart samen met hun “foute” Prinsenpaar Rick en Daniek en de gewone en “foute” Vorst vormen ze een hecht kringetje als de hofkapel met Sierra Madre speelt en ook rond het biljart iedereen schouder aan schouder op en neer sjoenkelt om daarna de avond in stijl in opperste stemming af te sluiten..  morgen nog maar 1 dagje te gaan..  een KBO-dansmiddag in de Moost,  een carnavalsbal in cafe-internos en de afsluitingsceremonie in de residentie waarbij onze opperuul en zijn prinsesje uit hun functie ontheven gaan worden, maar daarna als Robin Donkers en Yvonne Jenniskens nog even o.a. met hun vrienden van CV op zijn Heundjes, VC Gekkenwerk en iedereen die nog ff lekker wil feesten, vol gas kan gaan tijdens de 3 uurkes achteraf!  Ga helemaal mee naar het eindstation van deze Ulewapperstrein en pak ook deze kansen om te blijven genieten van dit schitterende volksfeest. Tot dan Alaaf!..