Heersers 2019

Prins Robin d'n Uurste en Prinses Yvonne

 Prinsenpaar 6701 Verkleind

Mi carnaval in m`n bloed,

blieve we onszelluf en kumt ut hullemoal goed!

Jeugd Prinsenpaar 2019

Het Jeugdprinsenpaar van 2019

Jeugdprinsenpaar small 2019

Prins Thijs d'n Twedde en Prinses BrittWapke-avond 2018
en dan gaat het echt beginnen carnaval 2018 staat op het punt om los te barsten..  in tegenstelling tot voorgaande jaren is het bezoek aan zorgcentrum st.Jozef in Meijel voor onze oudere Ulewappers niet op de woensdagavond, waarbij een grote delegatie van onze vereniging altijd aanwezig is verplaatst naar de donderdagmiddag, en in een wat kleiner  en intiemer gezelschap...  Prins, Prinses en Vorst zouden daar een bezoek aan brengen, maar..  onze Opperuul is geveld door een virus, en is er misschien nog wel zieker van het feit dat hij er niet bij kan zijn om deze ulewappers met een bezoek te verblijden.. maar ondanks deze tegenslag neemt zijn Prinsesje de honeurs goed waar en beleeft iedereen een gezellige middag in het Kieveloetersrijk.
S'avonds sluiten Adjudant, een aantal raads en bestuursleden zich aan als in cafe-zaal Internos de wapke-zoekers gaan proosten op weer een goed verlopen wapke-seizoen dat dit jaar wel heel erg kort, nat en koud was, maar wapke toch regelmatig even mocht opwarmen nadat hij weer gevonden was om daarna weer uit te vliegen in zijn geliefde natuur.. Een plaats waar ook de wapke-zoekers zich lekker thuisvoelen, want ondanks de weersomstandigheden hebben zij weer vele uurtjes heerlijk door de natuur gewandeld met hun zoekend oog uitkijkend naar de mascotte van de Ulewappers. in sloten, achter struiken, achter bomen, in kuilen. alle plekjes worden bekeken en aan de hand van de aanwijzingen kwamen ze telkens toch op het goede spoor zodat Wapke weer eventjes heerlijk verzorgd kon worden.
Uiteindelijk lieten de natuurliefhebbers die zich in de buurt van de prins bevinden wapke nog 1 keer uitvliegen en wist de vereniging zonder buurt voor het eerst sinds 2012 wapke als laatste voor de deadline binnen te halen en mogen zij met buurt en CV de ulewappers de onderhandelingen gaan voeren.  want buurt en CV willen natuurlijk dat Wapke zijn plaats in de optocht krijgt, en wel op de prinsenwagen.  rond de klok van kwart voor 10 neemt Frank Manders het woord, heet iedereen welkom. om het bewijs hoeft hij niet te vragen want de vereniging zonder buurt kwam al met Wapke samen naar het cafe. om 22.11 uur starten de onderhandelingen en het eisenpakket bestaat dit jaar maar uit een 3-tal wensen. 
De belangrijkste wens is om samen met alle wapke-zoekers, Prins, Prinses en buurt een leuke gezellige middag te beleven en gezien het bedrijf waar ons prinsenpaar werkzaam is lijkt de locatie voor de hand liggend.  ons prinsenpaar zorgt voor een lekker hapje, en de buurt zorgt dat er wat te drinken bij is, en er wordt een deadline afgesproken om zo snel mogelijk een datum te prikken.  Daarnaast willen de leden van de vereniging zonder buurt "een uulke" voor op hun mutsjes en tot slot een rondje voor de overwinning.
Buurt, Prinses, Adjudant en vereniging trekken zich even terug om zich te beraden en zijn er eigenlijk vrij snel uit.  de buurt met in hun midden de natuurliefhebbers leggen voor de CV eigenlijk nog een extra eis neer, namelijk Wapke weer op een prominente plaats op de prinsenwagen, net als in de tijd dat de buurtverenigingen de prinsenwagen nog bouwde..  Even later keren ze terug naar de onderhandelingstafel en laten weten dat de uultjes geregeld worden, en dat de feestavond/middag er zeker moet komen.  en met een goed inkoopbeleid zal dit festijn met een hapje en een drankje voor €11.11 per koppel georganiseerd worden en hebben alle wapke zoekers weer een gezellige activiteit om naar uit te kijken.  de nat uur liefhebbers nemen het rondje voor de overwinning voor hun rekening en na nog een kort beraad van de vereniging zonder buurt blijken dit de kortste maar zeer effectieve onderhandelingen van de afgelopen jaren, want 11 minuten na de start wordt er al geproost op een goede afloop als de natuurliefhebbers hebben toegezegd dat zij wapke naar bouwmarkt manders zal brengen, die hem op de prinsenwagen zal plaatsen.  of hij dit jaar weer zijn prominente plaats terugkrijgt moet nog bekeken worden, maar anders zal dit zeker in 2019 het geval zijn.
De avond wordt nog gezellig voortgezet en er wordt nog volop nagebuurt over de verhalen en situaties die zich tijdens de zoektochten hebben voorgedaan en de leden van CV de Ulewappers met in hun midden Prinses Ilse keren tevreden huiswaarts en kunnen in de wetenschap dat Wapke weer op de wagen zal staan huiswaarts om de dag erna het officiele startschot in Ulewappersland gegeven worden tijdens het jeugdcarnaval in de gymzaal van basisschool st. Willibrordus om aansluitend samen met de jeugd ook in de residentie al een gezellig feestje te gaan maken samen met Prins Luuk,  Prinses Jip, hun adjudanten Jannes en Britt en heel hun gevolg.