Een klein half uurtje feesten verder is het tijd om te zingen voor de jarige Maartje Bakker om daarna de deelnemers voor het 2e spel op het podium te roepen. ook dit keer een oud-hollands spelletje namelijk het spijkerpoepen, en het lijkt erop alsof er thuis nog regelmatig wordt beoefend want in no-time zijn er drie spijkers in de flesjes verdwenen en zijn de voglende borrels verdiend. Rond de klok van half 12 is er prijs voor een groepje dat geen spel heeft hoeven te spelen, maar hebben dat te danken aan hun kostuumkeuzes. de best verklede bestaat uit een zeer bijzonder groepje uit de nederlandse sportgeschiedenis. het gouden trio van het Nederlands Eltal dat oranje het EK-goud in 1988 bezorgde samen met hun spelersvrouwen met fluoriserende netkousen worden gezamenlijk tot best verklede groep gekozen en mogen ook gaan borrelen aan de bar.   En alsof de aandacht even niet op het podium is geweest feest de zaal na deze bekendmaking net zo vrolijk verder op de muziek die DJ Walliez afwisselt van carnavalsmuziek en echte rock'n roll nummers. een kleine officiele onderbreking volgt als voorzitter Rick Donkers het woord neemt en de uitbaters van Internos naar voren haalt. Harald en Suzan krijgen als dank voor hun gastvrijheid tijdens alle activiteiten uiteraard ook een onderscheiding uitgereikt door Prins Ronald d'n Uurste. het applaus in de zaal verraad dat ook de gehele zaal vind dat deze onderscheiding ook dik verdiend is.
gedurende de avond wordt er tussen het feesten door nog ezeltje Prikje gespeeld, wordt er een echte strijd geleverd met "het spel met het rubbertje" waarbij ballonnen op elkaars rug gebonden worden die men met tegen elkaar aandrukken uiteindelijk kapot moet zien te krijgen,  het "valsspelen" met een aansteker wordt uiteindelijk niet beloond want vanuit een 2 tegen 1 situatie lopen de kameradski's uiteindelijk toch de borrel mis.. Ook twister mag binnen dit thema natuurlijk niet ontbreken en doet zelfs onze opperuul een rondje mee. gezien de snelheid waarmee de eerste groep ten onder gaat wordt dit spelletje nogmaals gespeeld en bij het laatste spel dat die avond gespeeld wordt kan de jury niet anders dan alle deelnemers tot winnaar uit te roepen en naar de bar te sturen voor een borrel, want de duo's die de dropveters naar elkaar toe op dienen te eten doen dit allen zo snel dat het met het blote oog niet waarneembaar was wie dit uiteindelijk als snelste voor elkaar heeft gekregen. De Ulewappers Hofkapel en DJ Wallies houden er opnieuw moeiteloos de stemming in en zetten de zaal op zijn kop waardoor iedereen die deze kans om te genieten gepakt heeft er de komende dagen na de carnaval nog een gezellig van kan nagenieten als de avond tijdens een kop koffie, in de kroeg of in de winkel nog eens besproken wordt. wat een geweldige avond heeft de comissie weer in elkaar gezet, en op wat voor feestelijke manier hebben de inwonders van het ulewappersland dit gewaardeerd en hiervan meegenoten.
 De laatse keer dat de Ulewappers Hofkapel de instrumenten in handen neemt in de zaal is dat om onze heersers terug te begeleiden richting hun residentie om daar het feestje van deze lange dag weer af te gaan sluiten. .  Maar deze dag afsluiten lijken deze muzikanten echter nog even niet van plan te zijn, ze blijven maar doorgaan terwijl onze heersers op het biljart bejubeld worden en volop blijven genieten van dit trouwe clubje hoffelijke artiesten. Heel even leek het erop alsof de crazy piano's 't dorpscafe waren binnengekomen, want moeiteloos wisselen ze de instrumenten door aan elkaar en spelen de residentie helemaal plat totdat het fluitje van kapelleider Coen van Horen klinkt.  Morgen nog 1 dagje waarin met jong en oud carnaval wordt gevierd. Beginnend met de receptie van KBO-Prinsenpaar Mart en Toos, gevolgd door een gezellig dansmiddag,  het "wedden dat" bij Internos, het ontmantelen van Jeugdcarnaval 2018 en uiteindelijk de aflsuitende sessie in de residentie waar de leden van CV de Ulewappers uit hun functie ontheven gaan worden inclusief onze heersers die vanaf dat moment weer gewoon als Ronald en Ilse door het leven gaan, maar voor het zover is dus nog 1 dag de kans om lekker te genieten als prinsenpaar.