Heersers 2019

Prins Robin d'n Uurste en Prinses Yvonne

 Prinsenpaar 6701 Verkleind

Mi carnaval in m`n bloed,

blieve we onszelluf en kumt ut hullemoal goed!

Jeugd Prinsenpaar 2019

Het Jeugdprinsenpaar van 2019

Jeugdprinsenpaar small 2019

Prins Thijs d'n Twedde en Prinses BrittPrinsenbal CV De Ulewappers.

Een onvergetelijk hete, lange en droge zomer (met daarin ook nog een prinselijk huwelijk tussen Prins Ronald I en zijn Prinsesje Ilse) zit er op, en 2 weken geleden was het nog bijna 20 graden. Niet echt een periode waarin je dus denkt aan de herfst, aankomende winter en al in de stemming komt voor het langste en mooiste seizoen van het jaar, Het Carnavalsseizoen.

En dus ook is de geruchtenstroom over wie er de nieuwe heersers nog niet zo heel erg lang geleden op gang gekomen. Maar de laatste paar weekjes worden bepaalde personen toch weer wat meer in de gate gehouden. Wie heeft er ineens meer contact met bestuursleden, wie probeert het onderwerp te veranderen als het over de nieuwe prins gaat, of wie gedraagt zich in die discussie anders als de afgelopen jaren.   Een groep die wel al een tijdje bezig is met Carnavalsseizoen is CV een groep jongeren uit ons Ulewappersrijk die al jaren veel energie steken in en veel lof ontvangen over hun geweldige wagens waarmee ze van optocht naar optocht trekken en daarnaast tijdens prijsuitreikingen en daar waar het kan in eigen dorp er ook iedere keer weer een feestje van te maken. CV op z’n Heundjes, zouden zij dit jaar de nieuwe heersers in hun midden hebben? Of Wordt het dit jaar opnieuw een herintreder bij CV de Ulewappers? Komt de nieuwe Prins uit een groep waarvan momenteel een aantal jongeren op eigen benen gaat staan door binnen ons ulewappersrijk een huisje te kopen of gekocht te hebben, of uit een groep met jonge gezinnen die bij diverse activiteiten laat zien het Ulewappersbloed in hun aderen te hebben, of zijn er wapke-zoekers die een prins in hun midden zoeken… het aantal “verdachten” is groot dit jaar. maar wie o wie is al weken hun vrienden, familie en kennissen voor de gek aan het houden en komt er op deze ultieme carnavalsdag, zondag de 11e van de 11e, om 15.11 uur uit het ei tevoorschijn als nieuwe heersers van het Ulewappersrijk. 

Maar voordat CV De Ulewappers hun nieuwe prins bekend maakt komt deze vereniging bij elkaar in Residentie ’t Dorpscafe op dat moment nog onder het gezag van Prins Ronald I en zijn prinsesje Ilse. Om 13.11 neemt Vorst Cor het woord en heet iedereen van harte welkom bij aanvang van het nieuwe Carnavalsseizoen, en hij heeft direct goed nieuws, want ondanks enkele gestopte leden vraagt hij voorzitter Rick Donkers om de raad te weer compleet te maken door het installeren van Maikel Smeets in de raad wetende dat de jarige, dan nog Adjudant Leon zich ook bij dit gezelschap gaat voegen. Maar wie weet volgen er in het kielzog van de nieuwe heersers nog meer. Deze Jarige Adjudant spreekt namens hem en zijn ex-prinsesje nog een dankwoord uit naar hun opvolgers Prins Ronald en Prinses Ilse. Ook zij doen dat op hun beurt, laten nog 1 keer hun lijfspreuk klinken in de residentie om deze voor de allerlaatste keer als heersers over het ulewappersrijk te verlaten onder de muziek van de Ulewappers Hofkapel, die misschien ook wel een of meerdere “verdachten” in hun midden hebben.. en zoals ze de residentie uitspelen, zo gaan ze de vereniging weer voor bij het betreden van zaal internos waar het nieuwe prinsenpaar (want dat is al uitgelekt) bekend gemaakt gaat worden..   nog een klein half uurtje is er te gaan als Vorst Cor het woord neemt in een langzaam maar zeker volstromende zaal. Dit keer geen prins of prinses in de schijnwerpers, maar iemand die jaren achter de schijnwerpers stond. Henk Pijnenburg was namelijk vele jaren op vele activiteiten en tijdens optochten aanwezig om te filmen en zo voor iedereen maar de heersers in het bijzonder een voor hen zo speciale jaar al die mooie momenten vast te leggen zodat men er nu nog van na kan genieten. Henk bedankt dat je dit zo lang hebt gedaan voor onze vereniging. Hierna is het het woord aan Ex-Prins John II, voorzitter van de prinsengarde. Hij verteld over het prinsenexamen en heet Prins Ronald en zijn prinsesje welkom in dit selecte gezelschap van ex-heersers.

Dan word de zaal voller en voller, geruchten en gedachtes worden gedeeld.. “och ja, die zou het ook nog kunnen worden” en naarmate 15.11 dichterbij komt. Vorst Cor roept dan voor de laatste keer Prins Ronald op het podium.. nog een laatste dankwoord naar het Ulewappersrijk volgt voordat zij zometeen terugkeren in het ei en als eerste hun opvolgers in de ogen kunnen kijken.. zodra ze weg zijn zijn ogen gericht op het ei, maar ook op de uitgang.. wie probeert de zaal nog te ontvluchten.. of waren ze er sowieso al niet? en wie van de verdachten schitteren nog meer door afwezigheid.. de erehaag wordt gevormd door prinsengarde en raad. De muziek wordt spannender en vorst Cor begint met de aanwijzingen… we hebben dit jaar….. “unne Uurste” .. de Prinses komt uit de Peel en is lerares.. en er volgt al gejuich in de zaal. o.a van enkel ex-prinsen.. ze doen al jaren mee aan optochten… hij werkt bij een metaalbedrijf.. ze wonen in een huis van een voormalig ex-prins…. en het is mooi om te zien dat de spanning inmiddels weg is, en plaats heeft gemaakt voor trots, zeker bij de volgende aanwijzing, dat onze nieuwe heerser een zoon is van een paar dat enkele jaren geleden zelf de scepter mocht zwaaien…   en gejuich onder de vriendengroep CV op zijn Heundjes als hun naam als Carnavalsgroep van de nieuwe heersers wordt genoemd.. en dan mogen ze eruit en helemaal los gaan… de 59e opperuul van CV de Ulewappers, samen met zijn prinsesje knallen uit het ei en stralen van oor tot oor. Het nieuwe prinsenpaar 2018-2019 van CV de Ulewappers is….

Prins Robin dun Uurste en Prinses Yvonne!!!!

De Hofkapel geeft meteen vol gas en de zaal staat in vuur en vlam met dit nieuwe prinsenpaar… een volksfeest breekt uit, en ons springende en stralende prinsenpaar wordt bejubeld, straalt van oor tot oor en geniet zichtbaar van de reactie die hun uitverkiezing tot stand heeft gebracht..   even tot rust proberen te komen en nog een officiele plichpleging. Het voorlezen van de proclamatie. De grondwet die de komende 4 maanden zal gelden in het Ulewappersrijk..   waarbij onze heersers o.a. beloven het goede voorbeeld van Ex Prins Theo en zijn Yvonne te willen volgen, ze hun voorgangers vragen hun een beetje in de hand te houden, dat familie en vrienden ze er doorheen moeten slepen al is het “tot kruupens toe” want ze gaan iedere dag tot het einde toe vol gas dur.. en da ze zalle genieten van hun vrienden in de diverse optochten waar ze gegarandeerd weer zullen uitblinken en de winst mee naar huis nemen om dit s’avonds samen met hun 1e prinsenpaar in de groep te vieren.. en dat hoeft niet per se in de polonaise want dizze prins en hun vriendengroep krijgen ook de hele zaal wel mee van links naar rechts..   Dat wisten we enkele jaren geleden al, maar wordt nog even dunnetjes overgedaan als de gele vlaggen met blauwe opdruk in de zaal verschijnen en zij gezamenlijk de eerste ode brengen aan dit kersverse prinsenpaar waarna het feestje nog een 2 uurtjes doorgaat in de zaal alvorens Prins Robin en zijn prinsje Yvonne voor de eerste keer door de Ulewappers Hofkapel begeleid worden richting de residentie en het Biljart dat het dit jaar wellicht zwaar te verduren gaat krijgen.. maar hun eerste tocht richting de residentie zal niet met een raad van 11 gebeuren, maar met een raad van 12! Vertrouwenspersoon Rick Vrensen die ook dit jaar in het huwelijksbootje stapten, stappen nu samen met hun inmiddels adelijke vrienden in een nieuw avontuur en zullen hun ook bijstaan tijdens hun heerschap als leden van de raad!

Rond de klok van half 7 vertrekt een hele stoet naar de residentie en eenmaal binnengehaald gaat de Ulewapper Hofkapel vol gas als de kersverse heerser op hun troon staan te dansen en springen, en door uitzinnige Ulewappers en Ulewapperinnekes bejubeld worden.. een klein uurtje later zit hun eerste officiele activiteit erop maar vertrekt de stoet naar hun paleisje aan de Keulsebaan.. om daar nog even na te genieten samen met CV, Familie, Vrienden en Buurt.. een bijzondere plaats want ex-Prins Patrick en zijn prinsesje Wendy zullen hier herinneringen ophalen en genieten van het feit dat zij al zeker weten dat Prins Robin d’n Uurste en zijn Yvonne hier en in de rest van het Ulewappersrijk 4 maanden lang nieuwe herinneringen gaan maken die ze nooit meer gaan vergeten…

De volgende activiteit staat gepland voor 8 en 9 December als de kletsavond en kletsmiddag op het programma staan… een weekend vol klets, zamg, dans entertainment en wie weet de uitverkiezing van een nieuwe heerser van de senioren… kortom een weekendje lekker genieten.. en um er goei herinneringen an te kanne houwe, moete ge dur bij zin geweest.. dus pak die kans en tot dan. Alaaf!