Maarliefst 114 dagen, bijna 4 hele maanden geleden begon het mooiste seizoen van het jaar. maar het lijkt als de dag van gister dat Prins Ronald I de Ulewapperstrein richting zaal Internos te sturen om daar het roer over te geven aan hun op dat moment nog onbekende opvolgers en heersers van Carnaval 2019 in het Ulewappersland. Maar op de manier waarop Prins Robin I en zijn prinsesje Yvonne uit het ei vlogen was snel duidelijk dat ook dit lange carnavalsseizoen in volle vaart van activiteit naar activiteit geleefd zou worden, om op die momenten samen carnaval te vieren. De ene keer vol gas feestend, een andere keer wat rustiger, genietend van de mensen en de gebeurtenissen om je heen.. maar vooral samen, met en voor jong en oud, en alles wat daar tussenin zit.

En zo zal ook de laatste dag van Carnaval 2019 die inmiddels alweer is aangebroken gevierd gaan worden. Rond de klok van kwart voor 1 verzamelen de leden van CV de Ulewappers zich voor de laatste keer in de residentie om van daaruit deze dag te gaan vieren en beleven. Beginnend zoals deze carnavalsweek begon in Meijel, maar nu in de Moost met de oudere Ulewappers en Ulewapperinnekes. Daar wordt door de KBO een carnavalsmiddag met live muziek georganiseerd voor een wel heel ervaren groep carnavalsvierders. Deze live muziek werd verzorgd door Jan van Eijk en Toos van der Wallen uit Asten. En aan het einde van een van hun nummers blaast de Ulewappers Hofkapel Prins Robin I en zijn gevolg naar binnen om samen met de ouderen nog een anderhalf uurtje carnaval te komen vieren. In de polonaise die volgt op deze live muziek sluiten dan ook diverse ouderen aan zodat de gehele dansvloer nodig is. Deze dansvloer blijft hierna gevuld met Line- en stijldansende ulewappers afgewisseld met momenten dat de ouderen onderling en met de leden van CV de Ulewappers gezellig een praatje maken.

Het repertoire van Jan en Toos is hier ook uitermate voor geschikt, want met nummers als Rockin Billy, van Ria Valk, Er staat een paard in de gang van Andre van Duin en de gouwe ouwe van Frans Baur, De Regenboog is er voldoende variatie en voor ieder wat wils. Heel even is er nog een officieel momentje ingelast, namelijk de onderscheiding van senioren VIP Tjeu Derix. Prins Robin heeft speciaal voor deze hoedanigheid een onderscheiding laten maken en als Tjeu, al gelauwerd met zijn Sherpa deze omgehangen krijgt van onze Opperuul showt hij deze trots aan de andere aanwezigen waarna Jan, Toos en de Ulewappers Hofkapel afwisselend nog de zaal vermaken met hun live-muziek. Rond de klok van 15:00 uur vertrekt ons prinsenpaar en hun gevolg voor de laatste keer naar zaal Internos, om later nog 1 keer terug te keren in de Moost, maar dan met de jeugd.

Als cv de Ulewappers dan door de Hofkapel begeleid is naar cafe Internos lijkt de muziek zich door het Ulewappersland verspreid te hebben, want langzaam maar zeker vinden steeds meer Ulewappers en Ulewapperinnekes de weg naar het centrum om daar een van de laatste kansen op een feestje nog even mee te pakken deze middag. Een middag die opnieuw in het thema zal staan van “Wedden Dat” waarin ludieke weddenschappen, ludieke beloningen of tegenprestaties opleveren. De eerste uitdaging is voor ons Prinsenpaar, want als er naast de dansmariekes van groep 8 iets gemist werd, dan waren het wel de Ulewappers Dansmariekes. Om toch nog een optreden te krijgen dienen er 10 ex-prinsen binnengehaald te worden die in deze dit jaar ongebruikte pakjes hun dans zullen opvoeren.. even later is het de beurt aan de familie om een aantal artiesten te verzamen voor een optreden. 15 personen van de familie die de inmiddels befaamde donkers-dans gaan uitvoeren. De jeugd die aanwezig is krijgt ook een opdracht. Zij dienen de winnaars van de Wapke-zoektocht, samen met de mascotte zelf naar internos te halen om zo een mini-versie van Wapke te verdienen zodat de jeugd tot 14 jaar volgend jaar ook een wapke-zoektocht kan houden en er zo nieuwe wapke-zoekers worden opgeleid.

De 2 nieuwste raadsleden Kevin en Robert krijgen de opdracht om 6 personen te vinden die in de kostuums van onze Prins Robin, oftewel zijn alias Robientje van de vrijdagavonden een optreden te verzorgen. En ook de Jeugdcommissie krijgt een opdracht mee een optreden te verzorgen. Namelijk die van de nummer 2 van de carnavalskraker van DMG Deurne, de NoNaNo’s. Als laatste haalt presentator Jack Thijssen 2 andere raadsleden naar voren om een uitdagende weddenschap aan te gaan. Jurgen en Remco Bukkems moeten iemand vinden van wie het hoofd kaalgeschoren mag worden, midden in de kroeg. Alle deelnemers gaan in de weer en cafe internos wordt voller en voller naarmate er steeds meer artiesten zich verzamelen om er samen nog een feestje van te gaan maken..

Prins Robin neemt hierna het woord en vraagt aan Jack of er ook 12 ipv 10 ex-prinsen mogen komen dansen, wat geen probleem is. Met hun eigen, of een aangepaste spreuk, waarmee de lachspieren nog ff aan het werk worden gezet, komen ze één voor één op waarna ze met hun dans en polonaise het publiek vermaken waarmee ons prinsenpaar een Shopper tegoedbon heeft verdiend om samen van te gaan genieten. Ook Wapke is gearriveerd en ondanks dat een paar in Belgie vertoevende natuurliefhebbers niet aanwezig zijn krijgt de jeugd hun eigen Wapke die ze komend jaar mogen gaan verstoppen en de eerste aanwijzingen gaan geven… Het tweede optreden dat verzorgd gaat worden is van de Familie, want gezien de grootte van de families is het ook hen uiteraard gelukt om voldoende mensen bij elkaar te bregen voor deze excentrieke dans. Hun beloning, een (aangezien er ook kinderen bij zijn) een alcoholvrije tropische verassing die in borrelglaasjes getapt in de smaak valt en vrij snel weer helemaal op is. Een aantal vrienden van onze Opperuul is inmiddels ook opgetrommeld om zich in vrouwenkledij te hijsen en ook onze heerser zelf heeft zich in een kleurrijk jurkje gehesen. De hiermee verdiende consumptiebonnen door de raadsleden zijn dan ook snel onder de artiesten verdeeld. Ook van de 5e weddenschap is al even duidelijk dat deze gaat slagen, want de NoNaNo’s zijn al een tijdje in kostuum binnen en hebben van de andere optredens kunnen genieten voordat ze zelf het publiek gaan vermaken en nog maar eens een polonaise op de been weten te brengen. Met de laatste weddenschap, iemand met net zo veel haar als Harold kaal laten scheren had Jack Thijssen de hoop dat de plantsoentjes geschoffeld zouden gaan worden wat de tegenprestatie was. En na een zenuwachtig moment voor de kastelein zelf blijkt dat hij alleen de schoffel hoeft te leveren aan presentator Jack die dit nu zal gaan doen, want de gebroeders hebben een net uit de USA teruggekeerde vriend van Prins Robin bereid gevonden zich door kapster Ellie Verbeek van zijn haren te laten ondoen. Het zal even duren voor hij ze nodig heeft maar de tegoedbonnen voor kapsalon haarmode Monique zijn voor hem.

Tot slot is er nog een ongepland optreden, waar ons prinsenpaar als eerste enkele artiesten moesten verzamelen zullen ze zelf het laatste optreden uit moeten gaan voeren. Prins Robin is namelijk zijn scepter verloren en mag samen met zijn Prinsesje net als de ex-prinsen zich in een Dansmariekes Pakje hijsen om zo no een feestelijk optreden te geven. Er wordt er nog even lekker wat gegeten om zo in 1 ruk door te kunnen stomen richting de afsluiting te beginnend met de Jeugdcarnaval in de Moost.