Droom komt uit voor Bart Vervoordeldonck.

Bart Vervoordeldonck, wie in het Ulewappersrijk kent hem niet.. een jongen die al meer als 25 jaar meedoet met de optocht, eerst alleen met zijn Skelter, daarna opgenomen in CV op zijn Heundjes die de laatste jaren bij de absolute top in de regio horen en zelfs in Lampegat er met de hoofdprijzen vandoor gaan. Maar hun mooiste optocht is samen met Bart Vervoordeldonck in eigen dorp. En tijdens de prijsuitreiking is de grootste en mooiste beker altijd voor hem, eentje met een bijzondere betekenis. Als iemand tijdens carnaval het woordje GENIETEN met hoofdletters kan schrijven is hij het wel waarmee hij het voorbeeld aan velen geeft.
Bart weet ondanks zijn verstandelijke beperking te genieten van alles wat met carnaval te maken heeft. Dat zal wel komen door zijn geboortedag de 11e van de 11e dit jaar 30 jaar geleden. Ter ere van zijn zijn 30e verjaardag geven zijn ouders een groot feest voor familie, vrienden, en buurtvereniging de Peel in zaal internos. Maar wat Bart nog niet weet is dat daar naast alle cadeau’s de verassing van zijn leven staat te gebeuren.. Theo Donkers en John Verstappen hebben namelijk het plan opgepakt Bart’s grootste wens in vervulling te laten gaan.. Prins Carnaval worden in het Ulewappersland.. rond de klok van 18.00 uur wordt bart gevraagd even mee te komen en achter de coulissen krijgt hij een aantal bijzondere cadeau’s maar hij kan zijn ogen niet geloven als hij hoort dat hij als Prins Bart d’n uurste Prins voor 1 dag mag zijn en net als de Opperuul een dag later uit het grote ei mag komen..

Cd


Terwijl Bart weg is worden in de zaal petjes uitgedeeld met zijn lijfspreuk “He Maat” en komt er een select gezelschap binnen met een ander hoofddeksel. De Prinsengarde van de Ulewappers. Want als er iemand uit het ei komt, dan zijn zij erbij en zeker voor Prins Bart… John Verstappen vertolkt als voorzitter van de prinsengarde de rol van vorst bij de aankondiging van de nieuwe Prins.. ook hij geeft hints weg zoals de vele vriendinnen die Bart heeft, namelijk de ex-prinsessen uit zijn eigen buurt en zijn optocht verleden, en waarschijnlijk de Ulewapper met de meeste prinselijke onderscheidingen om zijn nek.. nu is de verassing wie eruit komt niet zo groot als de dag erna, maar de feestvreugde is des te groter als het ei zakt en met een lach van oor tot oor Prins Bart I uit het ei komt en daarmee zijn droom in vervulling zien gaan. En na het noemen van zijn lijfspreuk “He Maat, hier sto ik dan in vol Ornaat” gaat hij voorop in de polonaise… iets wat hij nog vaak zal doen die avond. Zeker als niet veel later ook nog de Ulewappers Hofkapel de zaal binnenkomt om de nieuwe prins toe te spelen… samen maken ze er nog een aantal uren een geweldig feest van dat ook gefilmd wordt zodat Bart er nog vaak van kan nagenieten…. Een film die de komende weken waarschijnlijk dagelijks op zal staan… Prins Bart, gefeliciteerd! En tot op een van de vele activiteiten van CV de Ulewappers waar iedereen weer van en met jou kan GENIETEN en er weer een geweldig feest van te maken. Alaaf!