Kletsavond CV de Ulewappers
3 weken lang hebben Prins Peter II en zijn Prinsesje Chantal thuis en in het dorp kunnen genieten van de warme reacties op hun uitverkiezing tot nieuwe heerers van het Ulewappersrijk, en dan staat de eerste officiële activiteit op het programma. En wat voor een avond. Een avond waar echt alles in zit, Zang! waarmee ze zelf de avond mogen openen, Dans! Van onze eigen Ulewappers Dansmariekes die gelukkig weer terug zijn van weggeweest, Cabaret van onze eigen Prinsessengarde die wekenlang hebben geoefend totdat ze er bij neervielen, (en met resultaat!), een entertainmentgroep als geweldige afsluiter en tussendoor maarliefst 4 kletsers van het allerhoogste niveau met diverse kampioenen van verschillende grote kampioenschappen… Ik wens de organisatie van het Keijenbeiters Kletstoernooi succes om zo’n programma op de mat te leggen.
Rond de klok van 19.00 uur verzamelen de leden van CV de Ulewappers in hun residentie, met uitzondering van de Ulewappers Hofkapel die dan al richting de zaal trekt om daar het publiek alvast in de stemming te brengen. Na een kort woordje van Vorst Cor, nog een bedankje aan Ex-prins Robin en zijn ex-prinsesje Yvonne en een dankwoordje van onze nieuwe Opperuul sluit deze laatste af met zijn spreuk en trekt hij met zijn gevolg naar zaal Internos. Daar eenmaal aangekomen worden ze wel vertrouwd door de muziek van de Ulewappers Hofkapel onthaald. Een Ulewappers Hofkapel die overigens met diverse gastspelers is uitgebreid nu 2 ex-leden van deze geweldige club muzikanten dit jaar voorop mogen gaan.
Net na 20.00 uur heet Vorst Cor iedereen welkom en mogen Prins Peter II en zijn Prinsesje Chantal het eerste optreden verzorgen.. traditiegetrouw zingen ze uit volle borst de Schlager en worden daarbij door de gehele zaal bijgestaan… Ook het 2e optreden is er een uit de eigen gelederen. De Ulewappers Dansmariekes laten zien dat de jeugd niet alleen maar achter een scherm zit te gamen, maar dat ze ook nog beweging genoeg hebben.. wat een energie en elasticiteit tonen deze meiden aan de zaal, die ook zichtbaar geniet van het feit dat deze meiden van eigen bodem hun kunsten komen vertonen.

Na zang en dans is het dan tijd voor de eerste Kletser van de avond, en niet de minste. Jasper van Gerwen. Meervoudig Finalist van o.a. het Keijenbeiters kletstoernooi en winnaar van publieksprijzen zet met zijn buut “Mens Erger je Niet” de lachspieren direct flink aan het werk. Hij vertelt over zijn avontuur van de finale van het NK Mens Erger Je Niet waar hij met zijn vrouw in de Finale staat in Limburg. Met diverse woordgrappen strooit hij in sneltreinvaart de dubbelzinnigheid Limburgse plaatsen de zaal in. Ook legt hij feilloos op hunoristiche wijze herkenbare zaken bloot waar man en vrouw zich aan elkaar aan kunnen ergeren maar geeft uiteindelijk de gouden tip mee.. Mens Erger Je Niet. De volledige zaal doet mee met zijn slotlied en scandeerd al direct “we want more” nou “More” gaat er komen maar dan wel van de overige artiesten die avond. Vorst Cor kondigt een “verassingsoptreden” aan. John is op vrijgezellendag en moet van zijn vrienden o.a. een klets houden van 20 minuten omdat hij kletsavonden helemaal niks vind. Na een briefje van 5 minuten moet hij de overige 15 minuten nog vol zien te lullen. Hij neemt het publiek daarin mee naar de avonturen die hij die dag met zijn vrienden heeft beleefd. O.a het tripje naar Amsterdam springt eruit en na een verhaal van hachelijke en grappige momenten van hun avonturen op de wallen tot een voedselgevecht in het hotel blijkt hoe hij aan een schoen komt. Zo’n hekel heeft deze kletser overigens niet aan Kletsavonden want het blijkt Dirk Kouwenberg te zijn Ex opper Kletsmajoor en winnaar van diverse Narrenkappen. Na afsluiting van zijn buut haalt hij de organisatie nog even erdoor op ludieke wijze om ze daarna alsnog te bedanken net als de zaal die dat op zijn beurt ook weer doet voor deze geweldige klets.

Het volgende optreden is weer van eigen bodem een select gezelschap die ook al jaren vaste prik is op deze avond. De Prinsessengarde. Ook zij hebben een verassing want ondanks dat het al 7 december is blijkt de goedheiligman nog in het land. Door de hele zwarte-pieten discussie heeft hij samen met een aantal pieten de boot terug gemist. En daardoor is zijn humeur zachtst gezegd niet beter van geworden. Hij klaagt en zeurt tegen zijn pieten, die zelf ook niet blij zijn met de hele discussie. En ook over een aantal vervelende kinderen heeft hij geen goed woord over. Deze kinderen blijken dan ook inderdaad niet de vriendelijkste tegen sinterklaas en zijn pieten want ze zijn inmiddels veel meer geïnteresseerd in jongens dan in cadeautjes… Na de pauze waarin het publiek even heeft kunnen bijkomen van het Top-niveau dat al op de plank is gelegd komt “Kareltje van het kamp” de lachspieren direct weer aantrekken. Met zijn a-sociale houding bekritiseerd hij direct de Hofkapel en ook onze Opperuul is regelmatig lijdend voorwerp in zijn verhaal. Hij vertelt over zijn leven met zijn “2 kuub in het rond” Priscill, hoe hij zich bij zijn schoonfamilie heeft gemanifesteerd en hoe het leven op het kamp er aantoe gaat, zijn chauffeur met een glazen oog en ook hun dagelijkse “Sportdag” op Weert kermis komt aan bod.. Rode draad in zijn verhaal is toch wel zijn auto waarbij hij het publiek steeds betrekt, maar er dan toch nog een extraatje aan toe weet te voegen.. Hiermee heeft ook Eric Mulder (ook al winnaar van publieksprijzen, grote toernooien) weer een geweldige klets het publiek ingeslingerd waarvan je het jammer vind dat een klets maar 20 minuten duurt
Tja en dan heb je al 3 artiesten gehad en dan komt de winnaar van het Keijebeiters kletstoernooi en de vergulde Lampekap van 2019 nog in de ton. Boy Jansen uit Budel neemt als Stewardess Truus de zaal mee op een hilarische vlucht op haar 50e verjaardag. Ook hier wordt Prins Peter regelmatig op de hak genomen. En weet hij in perfect “van Gaals – Engels” de slappe lach de zaal in te krijgen. En ook de mensen die op de eerste rijen zitten ontkomen er niet aan om onderdeel van zijn optreden te worden… en als ze dan niet de reactie geven die Truus verwacht weet hij daar moeiteloos een draai aan te geven om uiteindelijk toch die een van vele grappen te kunnen maken… ook hier krijgt het publiek geen genoeg van maar uiteindelijk land ook deze vlucht in een zee van dikverdiend applaus. Applaus is ook de naam van de afsluitende amusementgroep. 3 jonge mannen uit Helmond hebben zich via enkele omwegen samengevoegd tot deze formatie uit de sportiefste stad van Brabant..Helmond. In hun liedjes nemen ze het publiek ook steeds mee. Met 3 verschillende typetjes. Een muzikant, een overenthousiaste entertainer en een wat sullige ogende figurant die vooral de lachers op zijn hand krijgt met zijn slome maar rake reacties is het een combinatie die de zaal van de stoelen afkrijgt. Met vooral zang over een plantage in de garage en de kosten van het trouwen worden aan het eind van de avond ook de stembanden die inmiddels gesmeerd zijn nog even aan het werk gezet. Uiteraard sluiten ze af met een toegift waarmee deze geweldige avond tot een einde komt.. na nog even nakletsen en nagenieten zet de Ulewappers Hofkapel nog 1 keer in om ons Prinsenpaar en hun gevolg richting de residentie te begeleiden. Hier bestijgen zij het biljart om daarop toegespeeld te worden door diezelfde hofkapel en omringd door feestende Ulewappers en Ulewapperinnekes die hebben genoten van een geweldige avond in het Ulewappersrijk. Op Zondag zal dit nog eens dunnetjes overgedaan worden met ook weer buitendorpse kletsers en optredens van eigen bodem.. en zal er ook dit jaar weer een KBO VIP zijn???