logo ulewappers12Klik op het logo voor het filmpje


Aangezien onze Opperuul Prins Peter al vele jaren lid is van muziekvereniging st. Willibrordus, zijn prinsesje Chantal dit ook jaren is geweest en zij elkaar tijdens de repetities van dit muziekgezelschap hebben leren kennen werd het idee geboren om dit jaar een heus Carnavalsconcert te geven en hierbij alle Ulewappers en Ulewapperinnekes en uiteraard ook ons Prinsenpaar en hun gevolg hiervoor speciaal uit te nodigen.
Nadat eerst een clown enkele trucjes uitvoerde en in 1 kwisvraag delen van enkele tientallen nummers werden afgespeeld, werd daarna de stemming erin werd gebracht met het dondert en het bliksemt werd daarna duidelijk dat dit nummer niet toevallig gekozen was. Het werd een ezelsbruggetje naar het valentijnsverhaal van Peter en Chantal. Op ludieke wijze met hier en daar de nodige schuine humor werd het levensverhaal hoe dit tweetal elkaar heeft leren kennen en wat ze zoal in hun dagelijks leven doen verteld aan de aandachtige zaal die regelmatig de lachspieren niet onder bedwang konden houden… Hierna werd ons prinsenpaar toch gescheiden en werd onze opperuul gevraagd op zijn Bugel mee te spelen met o.a. everybody need somebody. Niet veel later mag ook zijn Prinsesje Chantal naar voren komen om samen met haar Peter de Aambeeld-Polka te spelen onder begeleiding van het Orkest. Een gezellig schouw en muziekspel waarbij ons Prinsenpaar laat zien ook muzikaal goed op elkaar afgestemd te zijn.


Hierna mag ons prinsenpaar weer plaatsnemen op het podium om een klets van Lambert van Horen aan te horen. Hij verteld met vele woordgrappen o.a. over de periode bij de Fanfare waar ons prinsenpaar elkaar heeft leren kennen, de voordelen die instrumenten hebben t.o.v. een man of vrouw waarna deze klets weer wordt opgevolgd door vrolijke muziek.. namelijk de BZI inmiddels bekend van de BZI doet ook hier een charme-offensief om leden te werven met hun feestelijke nummer en inmiddels befaamde move… Tijdens de loterij die volgde bleek dat toeval bestaat in het leven. Buurvrouw Annemie, Zoon Melle en Prinses Chantal hadden de winnende lotjes in handen en wonnen een deelname aan Maestro… uiteindelijk wist Prinses Chantal de Jury het meest te overtuigen en mocht zij het orkest nogmaals begeleiden. Tot slot werd er voor het eerst sinds 1997 gestreden om de wisselbeker van het solistenconcour… voor hun solo tijdens die Brugwache wist Lisa van der AA de handen bijna 3-kwart minuut lang op elkaar te krijgen, Voorzitter van de CV Coen van Horen redde dit op enkele seconden na net niet maar de uiteindelijke winnaar werd zoals verwacht onze eigen Opperuul die deze unieke wisselbeker mee naar huis mocht nemen.. Na Afloop van het programma volgde nog een gezellig afterparty en kwamen nog diverse polonaises voorbij totdat Prins Peter en zijn gevolg weer terugkeerde naar de residentie.. en mocht het prinsenpaar komend jaar niet uit de muziekverening st. Willibrordus komen. Als leverancier van de Ulewappers Hofkapel kunnen ze deze geslaagde activiteit wellicht toch jaarlijks herhalen want het was weer een geslaagde avond waarvan vele mensen hebben kunnen GENIETEN. Morgenavond zal dat ook zeker gaan gebeuren tijdens de Receptie, de laatste vooravond voordat het volksfeest echt los gaat barsten in het Ulewappersland. Lèèf, en zôrrig da ge der bij bent, ALAAF!