En dan is alweer de allerlaatste dag aangebroken van het carnavalsseizoen 2019/2020 dat op zondag 17 november begon in het Ulewappersland met de bekendmaking van Prins Peter II en zijn Prinsesje Chantal als nieuwe heersers, of eigenlijk al op 16 november toen Bart Vervoorldeldonck een dag eerder al als Prins Bart I uit het ei mocht komen. Vanavond zullen ons prinsenpaar, Jeugdprins Keano en Jeugdprinses Jenthe, en heel hun gevolg uit hun functies worden ontheven. Maar voor het zover is staat er eerst nog een gezellige middag op het programma.
Rond de klok van kwart voor 1 verzamelen de leden van CV de Ulewappers zich nog 1 keer in de residentie als startpunt om weer een gezellige carnavalsdag te gaan beleven. Vorst Cor haalt de uitbaters van onze residentie naar voren om hen te bedanken voor de gastvrijheid en inzet die dit ex-prinsenpaar iedere keer weer laat blijken waarvoor ze door Prins Peter II worden onderscheiden en van de rest van de aanwezigen een meer dan verdiend applaus toebedeeld krijgen.. Om half 2 zet de Ulewappers Hofkapel in om Prins, Prinses, Adjudanten, Raad, Bestuur en Ulewappers Dansmariekes te begeleiden richting de Moost waar een 60-tal senioren van een heerlijke carnavalsmaaltijd heeft genoten en kan gaan genieten van een gezellige dansmiddag. Steeds meer senioren weten hoe gezellig deze middag is en dat is te merken. Want zodra onze Opperuul en zijn gevolg de Moost binnenkomen en direct een polonaise inzet is de dansvloer meteen helemaal gevuld

. Diezelfde dansvloer staan even later maar 7 jonge meiden op, maar ook zij hebben deze volledige vloer nodig om de ouderen te laten genieten van hun geweldige dans die ze dit seizoen al zo vaak hebben laten zien tijdens de verschillende activiteiten. Wat mogen we ons gelukkig prijzen met zo’n enthousiaste groep.. Waar het Ulewappersland zich ook gelukkig mocht en mag prijzen is de volgende persoon die door Hannie Loeve naar voren wordt gehaald. De Senioren VIP Pastoor Schriks zal worden onderscheiden door Prins Peter II die de afkorting VIP nog een paar extra betekenissen geeft. Want Frans Schriks is dan weliswaar gepensioneerd maar voor velen was en is hij nog steeds een Verry Important Pastoor, ondanks dat hij in Meijel woont is hij in het Ulewappersland nog steeds een begrip en een echt dorpsmens die zich nog altijd laat zien als er wat te beleven valt. Heel even krijgt hij de argwaan dat hij mee zal moeten dansen met de Ulewappers Dansmariekes, maar dat hoeft niet en dus gaat hij VIP, Voorop In Polonaise waarbij opnieuw een groot deel van de zaal weer aansluit.
Dat niet alleen de Dansmariekes kunnen dansen laten daarna ook nog een aantal ouderen zien door de Zorbas te dansen waarbij ook een aantal leden van CV de Ulewappers bij aansluit. Het Duo Hijmweej speelt daarna het ene na het andere dansnummer en de zaal blijft de gehele middag goed gevuld. Rond de klok van half 3 komt de polonaisetrein weer op gang onder de muziek van de Ulewappers Hofkapel die daarmee het vertrek aankondigd van CV de Ulewappers die zich daarna gaan begeven naar Café Internos voor een heuse Carnaval’s Pubquiz die in elkaar is gezet door Bart en Bianca Ugen. De aanwezige Ulewappers en Ulewapperinnekes krijgen in 7 verschillende categorieën carnaval 11 gerelateerde vragen om zo te bepalen wie de meeste carnavalskennis in huis heeft. De in 13 teams van 6 personen verdeelde café krijgt in de eerste ronde 11 logo’s van carnavalsverenigingen veelal uit de regio voorgeschoteld gevolgd door een aantal algemene vragen zoals welke steden bij welke carnavalsplaatsen horen. Na een eerste tussenstand worden een 11-tal ouw-prinsen omschreven met de vraag over wie het gaat en in welk jaar zij regeerden.. waarbij de Vrieskist van ex-prins Leo Swinkels 1989 waarschijnlijk voor velen de lastigste was. Een Pubquiz heeft altijd een muziek-ronde en zo ook deze. Alleen is deze gespecialiseerd in carnvalsmuziek waarbij artiesten en titels worden gevraagd van de Polonaise Holandaise van Arie Ribbens tot aan de Snollebollekes die de kroegen tot complete feesttenten van links naar rechts laten gaan..
Ook is er een ronde waar de algemene kennis van de eigen CV de Ulewappers wordt getest zoals de ontvanger van eerste Vet-Lirre Medaille Bert ter Voert. Dit had ook een vraag kunnen zijn uit de categorie Carnavalskrant waarbij een controle wordt uitgevoerd hoe goed hij gelezen wordt uit de vele goede antwoorden blijkt wel dat dit het geval is als o.a. Wist-U-Datjes gelinkt worden aan mensen of onderdelen uit de verhalen.. De laatste ronde (opnieuw algemeen) blijkt de lastigste met zowel internationale vragen als plaatsen waar de vrouwen in de raad van 11 zitten, of plaatsen de ALAAF groet uit den boze is… Als bonusvraag wordt er even rondgekeken hoeveel Vet-Lirre Medaille winnaars er zijn, Gerard Derix, Leon Leenders, Willie Verberne en Jan Verbeek zorgen er met hun aanwezigheid voor dat het antwoord 4 is. Die laatste blijkt ook veel van Carnaval binnen en buiten het Ulewappersland te weten want als enige Jurylid Bianca de punten heeft geteld behoort hij samen met Ellie, John Sonnemans, onze Adjudant, secretaris en webmaster (en inspirator van de teamnaam) als Torreador’s tot de winnaars van deze Quiz. Na afloop wordt er gezellig samen wat gegeten om zo de energietank nog 1 keer te vullen voor de officiële afsluiting waaraan toch echt niet ontkomen kan worden.. Carnaval 2020 nadert nu echt zijn einde maar ook deze Carnavalsdinsdag was weer meer dan geslaagd en in deze opzet zeker voor herhaling vatbaar. Tot slot worden ook de uitbaters van Cafe-zaal Internos net als hun collega’s in de residentie eerder die dag bedankt door Vorst Cor en krijgen ook zij als dank voor hun gastvrijheid en inzet een onderscheiding van onze Opperuul en een groot applaus van alle aanwezige Ulewappers en Ulewapperinnekes. Ook hier zet de Ulewappers Hofkapel voor de laatste keer in om het vertrek aan te kondigen en Prins Peter II, zijn prinsesje Chantal en hun gevolg te begleiden naar de Moost waar dan toch echt de eerste symbolen van Carnaval 2020 zullen gaan verdwijnen….