Carnavalsdinsdag 18.30 uur.. CV de Ulewappers is onderweg naar de Moost en het besef komt dat het nu bijna afgelopen is.. de Ulewappers Hofkapel speelt de zaal in en gaat voor het zover is nog 1 keer vol gas om er samen met de jeugd nog een mooi afsluitend feestje van te maken.. Ook de Ulewappers Dansmariekes hebben er nog geen genoeg van en maken zich nog klaar om voor de laatste keer voor Jeugdprins Keano, Jeugdprinses Jenthe, Adjudant Daan, Adjudante Alana en alle andere Ulewappers en Ulewapperinnekes die naar de moost zijn gekomen hun dans op te voeren. Wat hebben ze vaak laten zien dit seizoen hoeveel plezier ze erin hebben door telkens weer te stralen van plezier en wat zijn we blij dat ze weer in ons midden zijn.. Ulewappers Dansmariekes. Bedankt en tot volgend seizoen!
De dansmariekes van Groep 8 zijn inmiddels al uit hun functie ontheven maar ook zij waren telkens aanwezig en laten zien dat de Ulewappers Dansmariekes ook komende jaar wellicht nog een mooie aanvulling krijgt. 2 van deze dansmariekes zijn nog wel in functie. Prinses Jenthe en Adjudante Alana worden door Vorst Cor naar voren gehaald net als Prins Keano en Adjudant Daan. Op de vraag hoe ze het gevonden hebben komt een eenduidig antwoord LEUK! En dan komen het carnaval op school, het hummeltjesbal, het vele hossen en ook de beleving op het balkon in Deurne bij iedereen ook wel naar voren als echte hoogtepunten die ze in hun regeerperiode als heersers van jeugdcarnaval hebben mogen meemaken.

1 hoogtepunt gaan ze nog beleven namelijk komende zondag tijdens de optocht al hebben ze wel al een kijkje mogen nemen hoe goed de ouders hun best hebben gedaan. En als we Prins Keano en Prinses Jenthe mogen geloven zal het Ulewappersland iets moois te zien krijgen komende zondag. Ook is er vanuit Prinses Jenthe nog een dankwoordje aan Joyce die hen als dansmariekes in een paar lessen tijd een geweldige dans heeft geleerd waar ze erg van genoten hebben om die diverse keren te laten zien.
Maar dan volgt toch echt het moment dat Prinses Jenthe haar Adjudante Alana uit haar functie zal ontheffen door haar cape weer in te nemen net als even later Prins Keano dit zal doen bij zijn Adjudant Daan… nog 2 prominenten over maar ook zij ontkomen niet aan het einde van Carnaval 2020 en hun heerschappij. Aan Prinses Chantal de taak het kroontje en de cape van haar rechterhand tijdens Jeugdcarnaval weer in te nemen. Ook Prins Peter II zal zijn medeheerser uit zijn functie ontheffen door hem de cape, steek en scepter weer te ontnemen waardoor dit duo weer “gewoon” door het leven zullen gaan als Keano Frederica en Jenthe van de Broek. “Gewoon” tussen aanhalingstekens want ze zijn inmiddels wel een ervaring rijker waar ze nog heel lang met plezier aan terug kunnen en zullen denken… De Ulewappers Hofkapel zet nog 1 keer in voor de jeugdcarnaval en wordt vlug een alternatief podium gemaakt van waaruit de prominenten van Jeugdcaranaval 2020 nog 1 keer toegespeeld worden met de aflsuitende Bolero… Vorst Cor neemt nog 1 keer het woord en wel voor een dankwoord aan zijn rechterhand van de jeugd. Presentator Jack Thijssen stopt namelijk na 7 jaar bij de jeugdcommissie waarvoor hij door Tom Klaus die de presentiaties over zal nemen nog bedankt met een bierpakketje en een doosje wat hij de dag erna kan gebruiken om de gevolgen daarvan te verlichten.. Rond de klok van 20.00 uur zet de Ulewappers Hofkapel in voor hun laatste begeleiding terug richting de residentie de jeugd achterlatend zodat zij nog een aantal uurtjes door kunnen feesten tijdens de instuif. Eenmaal bij de residentie kondigen ze de komst van onze heersers weer aan die direct het biljart bestijgen om van daaruit nog 1 keer te genieten van het feestend volk om hun heen…
20.33 uur Vorst Cor neemt ook in de residentie het woord om de aflsuiting aan te kondigen, maar niet voordat hij een dankwoord uitspreekt namens het bestuur voor het begrip en waardering voor de beslissing die zij op zondagmorgen hebben genomen samen met gemeente, veiligheidsregio en andere verenigingen. Na een bevestigend applaus volgt een dankwoord aan alles en iedereen die Carnaval 2020 hebben mogelijk gemaakt op welke manier dan ook. Sponsoren, Horeca, Alle onderdelen van de vereniging van prinsengarde tot dansmarieks, alle commissies waaronder ook de jeugdcarnaval, en ook de buurt en familie van ons prinsenpaar, waarna hij het woord geeft aan onze Opperuul die bij een aantal van deze mensen nog even extra stilstaat. Nadat hij het begin voor hen op 16 augustus nog even zingend aanhaalt dat de voorzitter hem belde en in vogelvlucht het seizoen doorneemt vertelt hij hoe gelukkig en blij ze zijn dat ze ja hebben gezegd, op een bewust gekozen moment dat zowel ouders als kinderen dit allemaal bewust hebben meegekregen. En hij is dankbaar voor de vele verassingen die op hun pad zijn gekomen de afgelopen maanden. De warme reacties bij het uitkomen, de familie tijdens de Nirkantse Aovenden, het Carnavalsconcert, de Receptie en ook het Last-minute feestje op zondag waardoor de optocht aanstaande zondag een extra toetje zal worden. Bewust allemaal activiteiten in eigen dorp, want daar is het het mooiste om te vieren, samen met buurt, vrienden en Ulewappers en Ulewapperinnekes. Samen met de bekende en vertrouwde mensen om je heen. Een bijzonder woord van dank is er aan Buurt en zeker ook Familie.. de paar secondes van stilte tussendoor bij onze opperuul zijn stralende gezicht, en de trots waarmee Prinses Chantal haar kinderen bedankt laten zien hoeveel dit allemaal voor ons Prinsenpaar heeft betekend.
Klokslag 21.00 uur wordt hoffotograaf Kim Beijers als eerste als lid van de Hofkapel bedankt waarna al haar medemuzikanten volgen voor een wederzijds bedankje met ons prinsenpaar. want die paar keer dat ze geen instrumenten bijhadden werden ze toch wel gemist, maar de keren dat ze erbij waren, vaak met een behoorlijke aanvulling waren ze weer geweldig. Ulewappers Hofkapel, Bedankt! Een paar minuten later mogen ze die instrumenten nog even pakken om het jarige raadslid Mark Tijssen toe te spelen als hij naar voren komt om zijn steek weer af te staan als ook de raad van Elf langs ons prinsenpaar loopt voor nog ff een woordje, knipoog of knuffel als bedankje.. om 21.11 is dan het bestuur aan de beurt, met daarin vrienden Willie en Cor, voorzitter Coen vanuit de Kapel, Buurman Patrick, inmiddels “Moeder” Daniek en politieman Robert. En dan zijn er nog 3 steken over.. die van Vorst Cor, Adjudant Robin en natuurlijk onze Opperuul zelf. Een speciaal woord van dank is er voor Adjudant Robin en Adjudante Yvonne. Zij wisten als geen ander wat ons prinsenpaar te wachten stond, ff een woordje vooraf en een woordje achteraf waren heel erg fijn voor Prins Peter en zijn prinsesje Chantal. Woordjes beklonken met een Apfelkorntje en uiteindelijk ook nog leidde tot een alternatieve spreuk, en na een laatste borreltje zit ook voor ons adjudantenpaar hun taak erop. Vorst Cor is de laatse steek die door onze Opperuul zal worden ingenomen, maar niet zonder ook een voor hem bijzonder dankwoord. Want Vorst zijn is niet alleen maar presenteren, nee het is samen met het adjudantenpaar onze heersers overal in begeleiden van voorbereiding tot evaluatie van elke activiteit. En dat Vorst Cor niet alleen Vorst was maar ook nog een goede vriend maakte het voor onze Opperuul extra bijzonder waardoor ook Vorst Cor heel even naar woorden moet zoeken.. Nog 1 taak is er voor onze Opperuul en dat is het innemen van het kroontje van zijn prinsesje, maar niet zonder een dankwoord aan zijn kinderen, en een ode van lof en vooral trots en dankbaarbeid aan zijn Chantal wie een inspiratie voor zijn spreuk is geweest en voor wie hij op de knieen zou gaan als ze niet al getrouwd waren…. Waarna hij samen met haar nog in haar functie de spreuk veranderd zodat deze ook na en buiten de Carnavalsperiode zal blijven gelden voor iedereen..
Een Gouw advies, voor ELK moment, Lèèf, zôrrig da ge der bij bent, en zôrrig da ge er vur elkaar bent! ALAAF!
Als dan ook het kroontje en de cape van Chantal van het toneel verdwenen zijn neemt voorzitter Coen van Horen het woord, dankt hij heel carnavalvierend Ulewappersland, en maakt hij symbolisch een einde aan Carnaval 2020 door ook prins Peter zijn steek, scepter en cape te ontnemen waarna hij zelf in de Ulewappers Hofkapel plaatsneemt om samen met Ex-prins Peter nog 1 keer in te zetten met zijn solo-partij en uiteindelijk af te sluiten met de Bolero. Carnaval 2020 zit erop, maar al mogen de symbolen zijn opgeborgen, het feest gaat nog enkele uurtjes door, zondag wacht de optocht nog als kers op de taart en voor zondag en alle dagen daarna zou ik zeggen, neem de nieuwe spreuk in je op met in het bijzonder het eerste woord. Lèèf !