2020 08 29 Foto bij bericht seizoen zonder prins

 

 

Beste Ulewapper en Ulewapperinnekes,

Via dit bericht willen wij jullie een update geven op de stand van zaken van het seizoen 2020-2021.

Met pijn in ons hart hebben wij, samen met de andere carnavalsverenigingen uit de gemeente Deurne, moeten besluiten dat het nieuwe carnavalsseizoen er anders uit gaat zien. Helaas, maar het is niet anders. Wij zien geen andere mogelijkheid met de huidige en in de toekomst verwachte coronamatregelen.

Wel willen wij kijken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma. Want carnaval is er voor iedereen!!!

Heb je hier ideeën over, stuur ons dan een privébericht of neem contact op met één van onze bestuursleden.

Bestuur c.v. De Ulewappers.

LEES HIERONDER HET GEZAMENLIJKE BERICHT VAN DE DEURNESE CARNAVALSVERENIGINGEN

Komende carnaval zonder prinsen in Gemeente Deurne

*Nog geen besluit over de carnavalsactiviteiten

Komend carnavalsseizoen gaat de boeken in als een carnaval zonder prinsen(paar). Dit hebben de zeven carnavalsverenigingen binnen Gemeente Deurne in overleg met de Gemeente besloten. Aanleiding hiervoor zijn de huidige en in de toekomst verwachte coronamaatregelen.

De besturen van de carnavalsverenigingen trekken hierin samen op om binnen de gemeentegrenzen dezelfde uitgangspunten te hanteren. Zij zijn van mening dat zij geen volwaardig en verantwoord programma kunnen bieden aan de nieuwe prinsen en aan de vele bezoekers van de diverse carnavalsactiviteiten. “Overvolle zalen, hossende mensen, felicitaties tijdens de recepties, het kan nu even niet.”

Rond deze periode worden de prinsen gevraagd en voorbereid op het nieuwe seizoen. “Carnaval is pas in februari, maar de eerste activiteiten starten op 11 november en de uiterste starttijd voor de organisatie is nu.” Daarnaast willen de besturen duidelijkheid verschaffen aan de optochtdeelnemers. Ook zij willen nu starten met de bouw van hun creaties terwijl het nu duidelijk is dat er ook geen optocht door kan gaan.”

-Alternatief programma-

Carnaval kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Elke vereniging zal voor zichzelf bekijken of en welk alternatief programma opgezet gaat worden. Of dit betekent dat reguliere activiteiten aangepast gaan worden of dat er nieuwe ontstaan is nog de vraag. “Dit raakt ook de plaatselijke horeca, dus we zoeken naar de mogelijkheden. Maar de gezondheid van de carnavalsvierders gaat voor.”

C.S. de Peelstrekels Deurne

C.V. Peelpluimen Helenaveen

C.s. De Kei Liessel

c.v. de Ulewappers Neerkant

C.V. de Heikneuters St. Jozefparochie

C.V. de Dors(t)vlegels Vlierden

C.V. de Pottenbakkers Zeilberg