Carnavalszaterdag, de dag dat het Ulewappersrijk normaal massaal naar Deurne trekt om daar de markt te veranderen in een gele vlaggenzee waarmee ze hun heersers van dat jaar bejubelen. Dit jaar gaat het allemaal net ff anders, maar daarom niet minder gezellig. Want in het Ulewappersrijk wordt er gekeken naar wat wel kan en dus staat er gewoon een sleuteloverdracht op het programma, maar dan gewoon in het eigen Ulewappersrijk..
Voordat het zover is gaan alle leden van CV de Ulewappers eerst een aantal bezoekjes brengen bij de mensen die dit jaar niet bij de activiteiten kunnen zijn, onze zieke en oudere Ulewappers en Ulewapperinnekes worden ook dit jaar niet vergeten en verrast met een bezoekje en een fruitschaal.. en zeker ook voor wie de afgelopen jaren misschien wel extra zwaar waren omdat familie en vrienden minder langs mochten of durfden te komen voor hun eigen veiligheid is dit hopelijk een lichtpuntje zodat zij zien dat de wereld weer open gaat en hun (klein) kinderen weer kunnen genieten en weer wat vaker langs kunnen komen.. het gesprek is niet het nagenieten van de optocht, maar vaak wat er wel kan en dat het fijn is dat er toch weer wat door kan gaan. Daarnaast wordt er ook gevierd dat er weer nieuwe Ulewapperkes bijgekomen zijn en worden de sponsoren verrast met een klein bedankje voor hun onvoorwaardelijke steun voor onze vereniging.
Net voor vieren is iedereen weer terug als enkele minuten later de Ulewappers Hofkapel weer even gas geeft en Prins Revi, Prinses Lynn, Adjudant Cas en Adjudante Naomi en hun gevolg bij Four naar binnen worden geblazen en er direct weer een stroom aan polonaises losbreekt. Om 16:11 neemt “Carnavalsburgemeester” Gerard Derix het woord en vraagt de hoogheden het podium op.. Hij vertelt over de families waartoe onze heersers behoren en over de hobbies waar zij veel plezier uit halen. En net als normaal in Deurne laten ze hun lijfspreuk horen aan het aanwezige publiek. Een gezamenlijke hobby is fan zijn van de snollebollekes en dus gaan de speakers open en wordt er een “klein” feestje gevierd op 2 hits van deze feestvierders.. En dan is het tijd om de sleutel te overhandigen en is er een verassing.

Want als de heersers uit de gemeente Deurne niet naar de burgemeester komen, dan komt de burgemeester wel naar de heersers. Zij is vandaag toch op pad gegaan om daar waar heersers uitgeroepen zijn hen toch de sleutel te overhandigen, en dus ook in het Ulewappersrijk. En aangezien bij CV de Ulewappers prins Covid-II (en hopelijk prins Covid de lèèste) voorop D’n Ulewapper prijkt krijgen Prins Revi en Prinses Lynn bij het overhandigen van de sleutels door burgemeester Greet Butter de opdracht mee om voorop te gaan en er in het ulewappersrijk een onvergetelijke goeie lange schitterende carnaval van te maken. Want met het symbolisch overhandigen van de sleutel van het Ulewappersrijk hebben zij de komende 3 dagen de macht in het Ulewappersrijk in handen.. Naast de officiele sleutel is er ook nog een verassing voor de kersverse machthebbers, ze krijgen namelijk ook een snoepsleutel cadeau en een halve meter cake die onder de aanwezigen verdeeld zal worden. Tot slot krijgen ze nog een feestpakket die direct kan worden ingezet na een dankwoord van Vorst Cor aan de burgemeester dat zij toch de moeite heeft genomen om ook de sleuteloverdracht wel door te laten gaan.
Het officiele gedeelte zit erop en onze heersers zijn zich bewust van de aan hun gegeven taak en gaan direct voorop in de daaropvolgende polonaises en het feestgedruis… heel even krijgt het publiek even rust om zelf te feesten want een gedeelte van de vloer wordt vrijgemaakt voor het optreden van de Dansmariekes.. en genieten kan door zelf te feesten, maar ook door te zien met hoeveel plezier die meiden hun best doen het aanwezige publiek te vermaken met hun schitterende dans. Iets wat door het aanwezige publiek gewaardeerd wordt met een enorm applaus waarna ze bij terugkomst in de zaal gewoon doorgaan met feestvieren, wat een energie.. De stemming blijft er nog een paar uurtjes in zitten, want doordat de frietwagen voor de deur stond gaat iedereen mondjesmaat even snel een frietje of een snackje paken om daarna meteen weer door te gaan. Doorgaan doet ook de Ulewappers hofkapel als zij een bezoek aan instuif Downside inluiden waar onze heersers ook onder hun leeftijdsgenoten het feestvirus verspreiden in de Moost.
Ook hier blijkt de combinatie tussen de muziek van de Ulewappers Hofkapel en DJ’s Ryan en Keano een succesformule voor een gezellige feestavond. Polonaises door de hele zaal, feestgedruis op de nummers van de Snollebollekes en andere geweldige carnavalshits en opnieuw een spetterend optreden van de Dansmariekes die maar al te graag keer op keer laten zien wat Chantal Hopstaken ze heeft aangeleerd vanaf het moment dat duidelijk werd dat Carnaval 2022 gewoon door kon gaan..
Rond de klok van half 10 vertekt de Ulewappers Hofkapel en de leden van CV de Ulewappers weer richting Four waar good old DJ Matje de tent weer regelmatig op zijn kop zet met een afwisseling van Brabantse, Limburgse en Nirkanste Carnavalskrakers afgewisseld met anders feestnummers.. Tijdens Carnaval 2022 krijg je slecht 4 dagen de kans om te genieten en we zitten alweer op de helft. Morgenmiddag is de vergelijkings (op) tocht waardoor toch vele Ulewappers en Ulewapperinnekes onder een zoals het er nu naar uitzien een stralend zonnetje kunnen gaan genieten van een verassende buitenactiviteit, gevolgd door de prijsuitreiking en opnieuw een geweldige carnavalsavond in het vershiet. Carnavalszondag 2022 is kans drie van vier. Laat ook die niet schieten en kom gezellig mee GENIETEN.. Alaaf!