Rond de klok van 7 uur stroomt de zaal dan weer steeds voller als het tijd wordt voor de prijsuitreiking die het startschot zal zijn voor het avond-programma. Als eerste is het de beurt aan de uitslag van de kleurplaat-wedstrijd. Aan Prins Revi en Prinses Lynn dit jaar de eer om de winnaars bekend te maken op basis van een loterij, want kunst is niet te vergelijken. De creaties zijn ieder op zich een perfect plaatje.. Ella Boogers, Suus Biemans, Fenna Klaus Jules van Mierlo en Gyrano verbeek zijn de gelukkige winnaars van een heerlijke prijs. Hierna is het de beurt aan de uitslag van de vergelijkingsoptocht waarbij de top 5 naar het podium mag komen, waarbij dit voor een van de ex-prinsen een unicum is dat hij deze prestatie bereikt. Op de 5e plaats zijn de vriendenloze vrienden geeindigd, net achter de jeugdraad die met een hele knappe 4e plaats laten zien hoe fanatiek en creatief ze zijn. De FAC Club eindigde met slechts 2 punten minder dan de winnaar op het laagste treetje van het podium… en dan stijgt de spanning.. nog 2 teams over.. hebben een aantal fanatieke wapke-zoekers nu zoveel uit deze opdracht gehaald dat zij deze inhaalactiviteit 2.0 gaan winnen of pikt een stelletje boeven uit een stripverhaal de winst nog net voor hun neus weg.. de 2e plaats is met 88 punten voor De Daltons, waardoor bij de Natuurliefhebbers&Co de feestvreugde losbarst want zij mogen richting de voorzitter het podium op voor nog 1 foto met een exclusief attribuut. De hoofdprijs van deze activiteit. Lekkere snackjes om weg te knabbelen bij een overheerlijk flesje Ulezeik..


Maar dan is het nog niet gebeurd met mensen die naar het podium worden gehaald. Vorst Cor neemt het woord om de nieuwe ere-leden te huldigen voor hun 11-jarig lidmaadschap van CV de Ulewappers. Mark Tijssen is helaas door omstandigheden niet aanwezig maar krijgt vanuit de zaal wel een applaus. En Patrik & Annemie Trines die ook tijdens de regeerperiode van Prins Theo de Vijfde lid werden van CV de Ulewappers valt een applaus ten deel en de bijbehorende onderscheiding van CV De Ulewappers en een bosje bloemen… echter mag dit duo nog niet van het podium af, want er staat iets echt unieks te gebeuren in het Ulewappersrijk… Patrik is namelijk niet alleen 11 jaar lid, hij zit ook 11 jaar in het bestuur. Dat op zich is al een prestatie waar heel het Ulewappersrijk hem dankbaar voor mag zijn. maat het wordt nog bijzonderder. Patrik heeft in zijn 11 jarig lidmaatschap altijd de zelfde zeer belangrijke taak uitgevoerd. Die van Secretaris.. en dus krijgt er pas voor de 2e keer in de geschiedenis een bijzondere ere-titel.
Na Ere-voorzitter Jan Bukkems (voorzitter van 1979-1994) wordt er nu voor het eerst in de historie iemand benoemd tot
ERE SECRETARIS - PATRIK TRINES
“zonne goeie hebben we nog nooit gehad” klinkt (met alle respect voor alle andere secretarissen die heel belangrijk werk voor onze vereniging) meer dan terecht uit de instrumenten van de Ulewappers Hofkapel, die daarna meteen vrolijk doorspelen en de zaal laten veranderen in een aantal polonaiseplein waarna DJ Walliez samen met zijn Fiesta Mania compagnons Jannes en Arjan de stemming er goed inhouden..
Maar de prijzen zijn nog niet op deze avond. Eerst is er een “auw prinsen” bingo waarvoor het kaarstpel ter ere van het 55 jarig jubileum eenmalig was uitgebreid met de heersers vanaf 2016 waarbij een 5-tal Ulewappers ook met heerlijk snack-pakketje en een flesje Ulezeik aan de haal gingen.. de daaropvolgende laatste bingo van de avond was er een die vol stond van de gezelligheid. Een heuse carnavalskrakers-bingo… liedjes uit binnen en buitenland, feesthits van nu en gouwe ouwe wisselden elkaar in rap tempo af totdat er uiteindelijk na wat rijtjes en valse bingo’s uiteindelijk ook hier een 5-tal winnaars met deze ludieke prijzen er vandoor gingen..
Hierna was het direct tijd voor het gastoptreden van de avond.. artiesten duo Echt Faut liet de zaal helemaal in het begin even schrikken hoe fout dat het was… niet alleen “foute” plaatjes (de guelty pleasures voor sommigen) maar dan ook nog verder uit de maat en toon dan je voor mogelijk kunt houden.. maar na een paar optredens waarbij ze een paar back street boys en spice girls uit het publiek op het podium hadden gehaald werd het 1 groot feest in de zaal van Four.. Limbo-dansen op Rio-de Janairo, zwemmen in bacardi lemon. Andre Hazes, gevolgd door een medley van de refreinen van echte hollandse meezingers.. Duitse Slagers het repetoir van dit duo past precies op een avond al deze.. een geweldige carnavalsavond in een zaal met uitgedoste ulewappers en ulewapperinnekes die weer heerlijk genoten van een avondje vol gas carnaval vieren.. even helemaal los op de muziek van Echt Faut, De Uelwappers hofkapel en tot in de late uurtjes de feestmuziek van La Fiesta Mania.. ja dag 3 van vier was er een waar op carnavalsmaandag en daarna nog lang nagenoten gaat worden.. nog 1 dag is er de kans om met deze bijzondere carnaval mee te genieten.. eerst in de middag carnaval voor de allerkleinste onder ons, samen met hun ouders, broertjes zusjes en anderen die zin hebben in een feestje op het Hummeltjes bal dat afgesloten zal worden met de officiele afsluiting van Carnaval 2022 waarbij Prins Revi en Prinses Lynn uit hun taken die ze tot nu toe uitmuntend hebben volbracht zullen worden ontheven… en daarna bij Four nog 1x op herhaling.. dus zorg dat je niet diegene bent die de komende week moet aanhoren hoe gezellig het was, zonder er over mee te kunnen praten… Kom prins Revi en Prinses Lynn eren voor hun heerschap en gun jezelf een avond waar je nog lang met plezier van kunt nagenieten… Alaaf!