Nadat anderhalve week voor carnavalsvrijdag duidelijk werd dat Carnaval door kon gaan was het heel kort dag om nog van alles op poten te zetten. Maar de afgelopen 3 dagen hebben laten zien dat men in het Ulewappersrijk met veel creatieve mensen en de bijbehorende improvisatie er toch genoten kon worden van een alternatief programma met schitterende hoogtepunten. En wellicht dat dit weer ideeën heeft opgeleverd voor de komende jaren. Ook het jaarlijkse hummeltjesbal heeft door het alternatieve programma een extra element gekregen, namelijk de afsluiting Jeugdcarnaval waarin Prins Revi, Prinses Lynn, Adjudant Cas en Adjudantie Naomi hebben laten zien dat ook de jeugd prima het voortouw kan nemen en voorop kan gaan..
Maar voor het zover is staat er natuurlijk eerst nog een gezellige kleurrijke en vrolijke middag op het programma voor de allerkleinste Ulewappers en Ulewapperinnekes. en wat blijft het een leuk gezicht om die kleintjes in de meest uiteenlopende pakjes door de zaal te zien spelen, kruipen, dansen of meelopen in de polonaises. Rond de klok van kwart voor 3 klinken de instrumenten van de Ulewappers Hofkapel weer als aankondiging van het bezoek van CV de Ulewappers waarna langzaam maar zeker de zaal steeds voller stroomt. Een klein uurtje later pakken deze muzikanten die ook slechts kort hebben kunnen repeteren voor de carnaval nogmaals hun instrumenten om de stemming er lekker in te houden.
En opnieuw krijgen ze hulp van 3 dansmariekes die niet alleen kunnen dansen op carnavalsmuziek, maar het ook nog zelf kunnen maken… dus ook bij de Hofkapel laat de jeugd zien geen enkele moeite te hebben om mee voorop in het feestgedruis te gaan.. Even later is het nog wel even een klusje om de dansvloer vrij te maken in de inmiddels volle zaal, maar het aanwezige publiek maakt graag even plaats. Ze weten namelijk als de bezems halverwege in de zaal komen dat er weer een spetterend optreden van de dansmariekes aan zit te komen.. ook zij waren er iedere acitiviteit bij. En ondanks dat Prins Revi zijn scepter dit jaar goed bewaakt heeft zie je dat onze heerser samen met zijn Adjudant Cas toch wel graag nog even mee had gedaan.. maar wat een prestatie van deze meiden dat ook zij in zo’n korte tijd alsnog een dans in elkaar hebben gezet en die de afgelopen weer bij de diverse activiteiten keer op keer hebben laten zien.. Voor de komende jaren hoeft CV de Ulewappers zich geen zorgen te maken voor dit onderdeel van de vereniging. Want als je kijkt met wat voor kwaltieten en vooral plezier deze meiden dansen lijkt me ook de bezetting voor de Ulewappers Dansmariekes de komende jaren gegarandeerd.
Als de dames onder luid applaus de zaal weer hebben verlaten is de vloer weer in no-time gevuld met spelende, dansende en hossende kinderen, ouders en de jeugdraad met hun heersers.. Deze heersers hebben vlak voordat ze uit hun functie worden ontheven nog 1 taak. Het verrichten van de loterij.. Prins Revi, Prinses Lynn, Adjudant Cas en Adjudante Naomi trekken om de beurt lootjes waardoor in totaal 6 kinderen naar voren mogen komen om een tas vol prijzen mee naar huis te kunnen nemen.. Maar dan is het toch echt tijd voor hen om samen met hun klasgenoten nog 1 keer in vol ornaat het podium te betreden waar Vorst Cor een dankwoord uitspreekt aan de jeugdcommissie. En bij de vragen aan de prins en prinses volgt er nog een dankwoord van Prins Revi aan zijn klasgenoten met de opmerking dat ze het samen heel goed gedaan hebben, en wordt Chantal Hopstaken door de dansmariekes bedankt dat zij hen in die korte tijd nog zo’n mooie dans heeft geleerd waar ze iedere keer zichtbaar veel plezier in hadden als ze hem mochten uitvoeren.. en samen met heel groep 8 laten ze nog 1 keer hun spreuk horen die ze zelf niet beter hadden kunnen uitvoeren de afgelopen dagen.. “Hossen, Springen Laat je horen, deze Carnaval gaan we scoren”

Als Vorst Cor daarna leden van de jeugdcommissie naar het podium vraagt zullen de eerste steken en capen gaan verdwijnen.. als eerst de leden van de raad en dansmariekes die ontheven worden uit hun taak die ze meer dan goed hebben uitgevoerd. Daarna is het de beurt aan Prinses Lynn om haar Adjudante Naomi de cape te ontnemen en ook Prins Revi zal zijn adjudant Cas uit zijn functie ontheffen waardoor er naast Vorst Cor nu nog maar slechts 1 steek en 1 kroontje op het podium staan als de voorzitster van de jeugdcomissie (en kers-vers erelid van CV de Ulewappers) Annemie Trines zich bij hen op het podium voegt. Als eerste bedankt ze Prinses Lynn, ontdoet ze haar van haar cape en kroontje om vervolgens Jeugdcarnaval 2022 definitief af te sluiten door ook Prins Revi door middel van het innemen van zijn steek, cape en scepter officieel uit zijn functie te ontheffen.. Jeugdcarnaval 2022 zit erop… maar om van het officiele gedeelte over te gaan naar weer een heerlijk feestje laat groep 8 nog even horen dat het echte carnavalsvierders zijn geworden door “D’n Ulewapper” samen te zingen door de microfoon waarna op de muziek van de Ulewappers Hofkapel afsluitend met de Bolero het feestje nog even doorgezet wordt, en als zij even later opnieuw de instrumenten pakken zullen ze CV de Ulewappers voor de laatste keer terug begeleiden richting de redentie waar savonds nog een feestavond gepland staat om na toch 4 geweldige dagen carnaval 2022 af te gaan sluiten..
Rond de klok van 20.30 hebben de leden van CV de Ulewappers zich nog 1 keer verzameld om dit jaar eenmalig carnaval 2022 op maandag officieel af te sluiten. Nog een paar uurtjes feesten op de muziek van ex-prins DJ Walliez en de Ulewappers Hofkapel voordat Vorst Cor om 11 voor 11 toch heel even kort het woord neemt. Geen traditionele afsluiting met muziekkeuzes van een prinsenpaar, geen ontheffing van functies voor Hofkapel, Raad, Bestuur, Adjudanten of Opperuul en prinsesje.. Maar wel een aantal bedankjes. Dank aan iedereen die de afgelopen tijd hard heeft gewerkt aan wat wel kon, en aan iedereen die er toch 4 dagen lang een geweldig feest van heeft gemaakt. Alle Ulewappers en Ulewapperinnekes met in het bijzonder Residentie Four en hun personeel, Prinsengarde, de diverse commissies die ondanks dat er veel niet kon wel paraat stonden en er toch veel tijd en energie in hebben gestoken. De commissie die in deze vreemde tijden zorgen voor de mooiste, en meest positieve krant van Nederland, de Carnavalskrantencommissie. De jeugdcommissie die hebben laten zien dat ook de Jeugd gewoon voorop kan gaan.. Het social media team die ervoor zorgden dat degene die helaas niet bij een aantal activiteiten konden zijn hopelijk achteraf alsnog een beetje kunnen meegenieten van wat er allemaal wel kon dit jaar, en tot slot de vereniging zelf Raad en dames, Bestuur en die geweldige club muzikanten de Ulewappers Hofkapel..
Een van die muzikanten is voorzitter Coen van Horen die ook nog een dankwoordje heeft voor alles en iedereen die er voor gezorgd heeft dat we terug kunnen kijken op 4 geweldige dagen carnaval 2022. Ja het was een dagje minder carnaval, en nee het was niet het seizoen wat we begin november nog voor ogen hadden.. Maar het waren wel al 3 dagen meer dan in 2021, en er waren weer nieuwe heersers in ons (jeugd) Prins Revi en (jeugd) Prinses Lyn, die het met hun hele gevolg geweldig hebben gedaanWe konden het na 2 jaar weer echt SAMEN vieren. .. Er is gekeken, en gedaan wat er wel kon. Daarvan hebben gelukkig heel veel Ulewappers en Ulewapperinnekes kunnen GENIETEN.. Alaaf!