Nirkantse Jeugdmiddag.
18 juni, nog 3 dagen en dan begint officieel de zomer. De weergoden houden al een voorproefje met tropische temperaturen ruim boven de 30 graden, maar toch is er een heuse carnavalsactiviteit in het Ulewappersland. En wel de Nirkantse Jeugdmiddag. Deze middag die eigenlijk afgelopen januari op het programma stond, moest net als zoveel dingen, worden afgelast. Een beetje zonde voor al het werk en energie die de commissie en alle kinderen en ouders erin hadden gestoken.. toen het weer enigszins kon werden er in de Studio bij Trypoul opnames gemaakt van alle liedjes, en niet alleen het geluid, maar ook op beeld. En nu enkele maanden later gaan deze beelden aan een volle zaal bij Four getoond worden zodat er alsnog een groot publiek van kan genieten en er alsnog een winnaar kan worden aangewezen van de 24e editie van de Nirkantse Jeugdmiddag.
Niet om 11 over 11 in de 11e maand, maar om 6 over 6 in de zesde maand komt CV de Ulewappers de zaal binnen om ook een bezoek aan deze activiteit te brengen. Nadat de winnaars van 2021 in beeld zijn geweest komen presentatoren Tom en Robin het podium op om iedereen welkom te heten.

Een bijzonder woord van welkom is er voor de Jury, bestaande uit Hoffotgraaf Kim. Jeugdprins Revi, Jeugdprinses Lynn en de grote baas van kindervakantiewerk Erwin. Het eerste optreden dat ze mogen gaan beoordelen is dat van de Nirkantse K3 die altijd blijven dromen. Deze meiden worden gevolgd door een heuse beestenbende.. de tijger, giraffe en kangaroe uit het vliegerlied staan op het podium en laten net als K3 de zaal lekker meeswingen. De Hooligirls hebben zelfs een heel decor gebouwd. Diep in de zee bij Ariël doen ze hun dans die niet zou misstaan op het NK synchroonzwemmen.. heel even was er paniek vanwege een haai, maar die was gelukkig snel weer weg.
Na een aantal dansjes is het tijd voor een optreden met eigen zang. De 4 superheroes gaan deze zomer zwemmen in Fanta Lemon. En na de zomer gaan deze niet te temmen meiden meteen door met aftellen naar het volgende feestseizoen. De carnaval. En hopelijk hoeven ze daar dit jaar nu niet zo lang meer op te wachten.. de jongens die daarna komen hebben daar ook wel weer zin in, de carnaval. Het zijn namelijk echte feestboeven die staan te dansen op een medley van zomerse nederlandstalige hits.. het laatste woord voor de pauze is weer aan de meiden. De Discogirls staan ook verkleed als de beesten in hun liedje, en de Olifant, Hondje en Zeeleeuw hadden het prima naar hun zin in deze schitterende clip van de kleuterdans waarna het even tijd is om even lekker naar buiten te gaan, wat te drinken of een zakje chips te pakken tijdens de pauze waarin de jury alvast de eerste indrukken een beetje kan laten bezinken. Een klein half uurtje later is het de beurt aan de Dancing Diva’s 7 meiden zingen springen en dansen er op los en vragen de zaal om met hen mee toe doen. Zingen springen en feesten kunnen de jongens van het volgende optreden ook zeker. Zelf tijdens de 3e helft, maar tijdens hun wedstrijden willen ze dat het publiek ook laten doen. M&M&M zingen met trots over hun cluppie Neerkandia waar ze er altijd samen tegenaangaan. Als hierna de clip van de Fli Fla Flitsende vriendinnen op het scherm verschijnt waant het publiek zich bij een heus pop-concert. 4 swingende meiden zingen over het feit dat carnaval er voor iedereen is en hebben een complete groep danseressen om zich heen verzamelt die helemaal los gaan op dit ulewappersbal.

Uiteraard zijn de Wapkes ook dit jaar weer van de partij. Dit keer zingen ze over het feit da ze zich samen in de Nirkant thusj vuule, en same speule in en om het husj en op het veldje.. dat doen ze in het dialect waardoor het zelfs werd ondertiteld. De Partygirls zijn ook al jaren van de partij en vonden het daarom superjammer dat ze de carnaval weer moesten missen (op moment van opnames was nog niet bekend dat er wel iets georganiseerd kon worden) met enkele dansmariekes in hun midden hadden ze daar ook echt wel van genoten, maar ze hopen dat het volgend jaar weer gewoon volledig door kan gaan… en wat is er dan leuker om met je hele vriendenclub samen dat feest te vieren. De bende van ellende dansen er op los alsof ze op een dance-festival staan bij een optreden van Stromae. Tot slot komt er rond de klok van 11 voor 8 na dit laatste optreden op scherm toch nog een live-act. Ondanks de tropische temperaturen en een volle zaal laten de Dansmariekes van groep 8 zich niet kennen. Ruim 5 minuten lang dansen ze op de speciaal voor hen vrijgemaakte vloer.. wat een klasse en wat een energie brengen deze meiden met zich mee. CV de Ulewappers hoeft zich voor de komende jaren geen zorgen te maken. De Ulewappers Dansmariekes is denk ik wel voldoende aanwas voor om komend jaar weer lekker op te gaan treden tijdens de verschillende activiteiten van CV de Ulewappers. En dan is het tijd voor de Jury om zich terug te trekken en zich te gaan beraden wie o wie er met de beker naar huis mag, en wie nog hun nummer op het podium alsnog mag gaan doen. Maar eerst volgt nog een kleine loterij. De prijzen (een kauwgomballenautomaat, een opblaaspelikaan van wel 2 meter en een heel groot watergeweer worden respectievelijk gewonnen door Milou Feller, Suus Biemans en Bo WIlbers.
De Jury leek het dit jaar extra lastig te hebben gehad en vond dat er naast de hoofdprijs ook nog een andere prijs uitgereikt moest worden, namelijk de aanmoedigingsprijs. Deze prijs gaat uiteindelijk naar een groepje dat wel hun nummer over de zomercarnaval heeft gemaakt. Namelijk de Feestboeven. De winnaars zijn dan nog niet bekend. Opnieuw tromgeroffel in de zaal….. welk nummer bevatte alle onderdelen, werd leuk gebracht en men bleef in hun rol. De aanmoedigingsprijs 2022 is voor…. De feestboeven… en dan wordt het echt spannend in de zaal.. de winnaars van de 24e jeugdmiddag hadden alle elementen compleet. Zang, dans, sfeer en het publiek dat lekker meeswingt.. en dat mag de zaal zometeen nog een keer gaan doen op de verbeterde Nirkanse versie van de zomerhit van 2021.. een nummer dat ook prima paste bij de tropische temperaturen…. En dus mogen ze samen met de winnaars Puck, Senna, Fynn en Saar gaan zwemmen in Fanta Lemon.. de winnaars zijn de 4 superheroes……!! Het was een zeer geslaagde (maar hopelijk laatste inhaal..) activiteit.. waardoor na de afsluiter waarbij er voor alle 68! Deelnemers nog iets lekkers was de jury, commissie, deelnemers en publiek weer bedankt worden door voorzitter Coen van Horen die samen met alle aanwezigen daarom nog 1 keer het glas heft op een geweldige 24e editie van de Nirkantse Jeugdmiddag. ALAAF!

 

 

.